Thursday, December 4, 2014

Melayu masih bermimpi ?Falsafah perang  mengatakan.

"Sekiranya musuh anda ibarat garuda, anda perlu dapatkan umpan dari serangga yang beracun untuknya"

"Nak runtuhkan semangat musuh, kita berlakon cara musuh, cara dia makan, cara dia tidur, cara dia bergaul, cara dia bercakap, setelah faham, kita serapkan umpan yang lagi berbisa - General perang dunia ke-2"

SEDAR KE  MELAYU? ADAKAH ANDA TERLENA DALAM MIMPI YANG DAP ITU ADALAH MAKSUM?

SEDAR KE WAHAI MELAYU? ANDA KATAKAN DAP MEMPERJUANGKAN HAK MELAYU LEBIH DARI UMNO YANG DARI DULU MEMPERJUANGKANNYA?

JANGAN MEROSAKKAN MINDA ANDA, JANGAN DIBIARKAN DENDAM MELANDA ANDA, FIKIR, JANGAN ANDA FIKIR ANDA DAH DAPAT JUAL SEGALANYA, MAKA AKAN ADA LEBIH INDAH HABUAN ANDA DAPAT KEMUDIAN HARI...

YA MUNGKIN ANDA DAN KELUARGA ANDA SAJA DAPAT HABUAN HARTA... HABIS MACAMANA NASIB ANAK BANGSA DI KEMUDIAN HARI? FIKIR... JANGAN SOMBONG MENILAI KEBENARAN...

PERNAH TAHU APA JADI DENGAN MELAYU SINGAPURA?Melayu Singapura tidak akan lupa siapa keparat yang melumpuhkan kuasa melayu disana - alasan pembangkang , siapa yang jual Singapura? Bukan Umno ke, jawapan dari akal pencetus 13 Mei .

Semasa PAP nak kuasa mutlak, mereka berlakon menjaga hati orang melayu, Lee Kuan Yew pakai songkok, berlakon demi mendapat sokongan orang melayu, orang melayu cukup gembira, cukup yakin kerana parti PAP akan membawa pembaharuan kepada Orang Melayu singapura.

Bila telah berkuasa,apa terjadi ? Sepenggal saja Presidennya Orang Melayu, selepas itu sampai sekarang mana ada muka Orang Melayu dalam pentadbiran singapura yang atas-atas tu, semua menikus, tak boleh bersuara, kalau dulu majoriti yang duduk di Singapura adalah orang Melayu, sekarang hanya minoriti sahaja yang tinggal.. malah nasihat orang Singapura kepada kita orang Melayu malaysia... "JANGAN ULANGI SILAP NENEK MOYANG KITA ORANG DULU"


Hari penamaan calon di Teluk Intan, Perak, Dap membuat strategi untuk melumpuhkan jiwa orang Melayu dengan meletakkan calon melayu..

Melayu PR bertepuk riang, gembira sampai lupa diri..

Sun Tzu's - art of war

"Operasi ketenteraan melibatkan tipu helah. Walaupun kamu hebat, tunjukan seolah-olah kamu lemah. Walaupun berkesan, tunjukan seperti tidak berkesan."

"Kepimpinan adalah berkenaan kepintaran, keyakinan, keperimanusiaan, semangat dan ketegasan."

"Pikat mereka dengan peluang keuntungan, tawan mereka dengan kekeliruan."

"Bila mereka mantap, bersedia menentang mereka; bila mereka kuat, elakkan mereka."

"Merendah diri supaya mereka bongkak."

"Buatkan mereka berbalah sesama sesama sendiri."


Mereka lupa kawan mereka yang dulu  jadi pentaksub, habis dah kena jual kati, masih tak sedar-sedar? masih dibuai mimpi? Bak kata orang selagi tak kena selagi tu tak insaf...  Kasihan bangsaku.

Renung-Renungkanlah wahai anak bangsaku.No comments:

Post a Comment